Dopo la Spiaggia Deck Okayed by Review Board

0
558
Renderings of the front of Dopo La Spiaggia, top, and the side view, bottom, by Country Lane Designs. Courtesy image

The Sag Harbor Board of Historic Preservation and Architectural Review on January 24 approved a proposal by the restaurant Dopo la Spiaggia to add a roof deck, put new mechanical equipment on the roof, expand the kitchen and add two handicap bathrooms.

New board member David Berridge objected to the plans, casting the lone “nay” in a 4-1 decision because, he said, the proposed 36-inch-tall railing for the roof deck was too low. He also said he thought the roof deck was “a radical change to the facade of the building.”

Attorney Brian DeSesa, representing the restaurant, said the plans had been vetted with the building inspector and had been determined to be compliant with state building codes. He said there will not be any dining or drinking on the roof deck, as per village code regulations pertaining to the number of seats permitted in the restaurant, and that the intended use is as a standing area for people waiting to be seated.

The 462-square-foot kitchen expansion will connect an existing shed to the rest of the building, with the new rooftop mechanical equipment to be placed on top of that section of the building. Mr. DeSesa said the new equipment will be enclosed with soundproofing for the benefit of the neighbors and is expected to be quieter than the current equipment.

Comments